Dankzij het muzikale gezin waarin ik ben opgegroeid ben ik op jonge leeftijd in aanraking gekomen met muziek. Toen ik 5 jaar oud was ben ik op pianoles gegaan. Op de piano speelde ik voornamelijk klassieke muziek. Naast klassieke muziek ben ik altijd geïnteresseerd geweest in "lichte muziek". Mijn ouders namen mij en mijn broer vaak mee naar concerten en festivals, waaronder het North Sea Jazz festival. Bij dat soort grote festivals was ik altijd al onder de indruk van het vette geluid van de drums en zat ik bij de drumsolo's op het puntje van mijn stoel.

Pas op de middelbare school (HHC Warffum) heb ik tijdens een muziekles voor de eerste keer zelf achter het drumstel gezeten. Wat was dat gaaf! Thuis heb ik natuurlijk direct gevaagd of ik een drumstel mocht hebben, eerst zonder succes. Na lang zeuren mocht ik eindelijk een drumstel, mits ik ook op pianoles zou blijven. Bijna al mijn vrije tijd ging zitten in drummen en het pianospelen verschoof wat naar de achtergrond. In mijn eindexamenjaar heb ik samen met mijn toenmalige docent Harry Arling besloten het toelatingsexamen voor het conservatorium in Groningen te doen.

In 2003 begon ik met de vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium, en het jaar daarna met het eerste opleidingsjaar. Tijdens de 4 jaar durende opleiding heb ik onder andere les gehad van Ralph Peterson, Joost van Schaik, Steve Altenberg en Owen Hart Jr. Naast drummen heb ik op het conservatorium ook veel over muziektheorie, arrangeren en componeren geleerd. De pianolessen die ik in mijn jeugd had gekregen kwamen mij hierbij regelmatig goed van pas. In mei 2008 ben ik afgestudeerd met een 8,5!

In de periode na mijn opleiding ben ik drumles gaan geven. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij muziekschool Noordakkoord, waar ik nu nog steeds les geef. Ik geef nu onder andere les in mijn ouderlijk huis te Garnwerd, waar het allemaal begonnen is. Meer hierover is te vinden onder Drumles.

Naast het lesgeven ben ik natuurlijk ook actief als drummer. Dit doe ik in verschillende bands. Meer hierover is te vinden onder Drummer.